Nieuwe themapagina ‘studentenwelzijn in het mbo’

geplaatst in: Geen categorie | 0

Studentenwelzijn is een thema dat steeds meer aandacht krijgt in het mbo-onderwijs. Om dit belangrijke onderwerp beter te belichten heeft Onderwijskennis een nieuwe themapagina. Hier vind je uitgebreide informatie over het welzijn van mbo-studenten.
Op de nieuwe themapagina staan drie overzichtsartikelen, gebaseerd op actuele onderzoeksresultaten en kennis uit onderzoek. We geven antwoord op vragen zoals: wat valt er onder studentenwelzijn en welke rol spelen docenten en scholen hierin?

  • In het eerste overzichtsartikel wordt het belang van een integrale aanpak en de samenwerking tussen mbo-instellingen, gemeenten, jeugdhulporganisaties en andere partners benadrukt.
  • Het tweede artikel kijkt welke specifieke uitdagingen mbo-studenten tegenkomen en hoe je hen daarbij kunt ondersteunen.
  • Tot slot geeft het derde artikel weer hoe de omgeving een rol kan spelen bij het bevorderen van studentenwelzijn.

Naast kennis uit onderzoek vind je op de nieuwe themapagina verschillende handvatten om zelf aan de slag te gaan met studentenwelzijn. Daarbij komen verschillende praktijkvoorbeelden van onderbouwde en vernieuwende werkwijzen en interventies aan de orde.