fvov_logo

 

De Onderwijsbegroting 2020: een grote tegenvaller!

18-09-2019

De verwachtingen waren al niet hooggespannen maar de onderwijsbegroting 2020 is een grote teleurstelling voor het onderwijs. Het kabinet stelt een hoge prioriteit te geven aan de bestrijding van het lerarentekort. In de begroting is daar echter niets van terug … Lees verder Het bericht De Onderwijsbegroting 2020: een grote tegenvaller! verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Eerste reactie VCP op Troonrede: Investeer in werknemers, dan komt Nederland verder

18-09-2019

Het kabinet moet over de volle breedte investeren in de ontwikkeling van werknemers, zodat zij verzekerd zijn van werk, een fatsoenlijk inkomen en gezond de eindstreep halen. Voor structurele investeringen zou nu voldoende ruimte moeten zijn, nu de rente op … Lees verder Het bericht Eerste reactie VCP op Troonrede: Investeer in werknemers, dan komt Nederland verder verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

FvOv plaatst kritische kanttekeningen bij Kamerbrief ‘Naar een aantrekkelijke onderwijsarbeidsmarkt’

18-09-2019

Als federatie van elf verenigingen van leraren, ondersteuners en begeleiders in het onderwijs onderschrijven we de noodzaak om het werken in het onderwijs aantrekkelijker te maken! Loon en werkdruk zijn daar wat ons betreft de leidende elementen. De ministers noemen … Lees verder Het bericht FvOv plaatst kritische kanttekeningen bij Kamerbrief ‘Naar een aantrekkelijke onderwijsarbeidsmarkt’ verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Ziekteverzuim in voortgezet onderwijs gestegen

18-09-2019

Het ziekteverzuim in het voortgezet onderwijs van onderwijzend personeel (OP) is voor het derde achtereenvolgende jaar gestegen en van het onderwijsondersteunend personeel (OOP) voor het vierde achtereenvolgende jaar. Het verzuimpercentage bij het OP is gestegen naar 5,6% en bij het … Lees verder Het bericht Ziekteverzuim in voortgezet onderwijs gestegen verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Noteer 10 oktober alvast in uw agenda

13-09-2019

Op 10 oktober overhandigen de 150 leraren en schoolleiders van Curriculum.nu hun adviezen voor de herziening van het curriculum aan de minister van onderwijs. Voor negen leergebieden hebben zij in kaart gebracht wat de benodigde kennis en vaardigheden zijn. Bekijk … Lees verder Het bericht Noteer 10 oktober alvast in uw agenda verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.