fvov_logo

 

Gezocht: zestig directeuren primair onderwijs

18-01-2019

Werk je als (adjunct-)directeur in het primair onderwijs en wil je meedenken over nieuwe functiebeschrijvingen? Dan zijn we op zoek naar jou! Schrijf je HIER in voor één van onze bijeenkomsten. Nieuwe functiebeschrijvingen voor directeuren Het beroep van schoolleider is … Lees verder Het bericht Gezocht: zestig directeuren primair onderwijs verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Doorstroom vmbo-mbo wordt verbeterd

18-01-2019

Vanaf volgend jaar wordt het voor vmbo-leerlingen makkelijker om door te stromen naar het mbo. Door opleidingen aan te bieden waarin vmbo en mbo in elkaar geschoven zijn, kunnen leerlingen op hun vmbo-school al starten met hun vervolgopleiding in het … Lees verder Het bericht Doorstroom vmbo-mbo wordt verbeterd verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Masterclass schoolleiders en MR bij de AVS

18-01-2019

In samenwerking met Versterking medezeggenschap, een initiatief van de gezamenlijke onderwijsorganisaties waaronder de FvOv, organiseert de AVS op 18 en 26 februari 2019 twee masterclasses Schoolleiders en MR. Het doel van deze masterclass is dat schoolleiders inzicht krijgen hoe ze … Lees verder Het bericht Masterclass schoolleiders en MR bij de AVS verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Essay ‘Schaal in beschouwing’ pleidooi voor referentiepunten schaalvergroting in het funderend onderwijs

18-01-2019

Referentiepunten voor fusievoornemens voor bestuurders, toezichthouders en stakeholders dragen bij aan het zicht houden op schaalvergroting in het primair en voortgezet onderwijs. Dat is belangrijk omdat die ontwikkeling veel zegt over het onderwijs in onze samenleving. Met referentiepunten geef je … Lees verder Het bericht Essay ‘Schaal in beschouwing’ pleidooi voor referentiepunten schaalvergroting in het funderend onderwijs verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Subsidie regionale aanpak lerarentekort: aanvragen is mogelijk!

18-01-2019

Schoolbesturen en lerarenopleidingen kunnen subsidie aanvragen voor een gezamenlijke aanpak van het lerarentekort in de regio. Heeft u vragen over de subsidieregeling? Maandag 21 januari tussen 15.00 en 17.00 uur houden de regioadviseurs van Voion een telefonisch spreekuur. Nu subsidie … Lees verder Het bericht Subsidie regionale aanpak lerarentekort: aanvragen is mogelijk! verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.