fvov_logo

 

Vakbonden en PO-Raad starten cao-onderhandelingen primair onderwijs

06-12-2018

De sociale partners in het primair onderwijs zijn gisteren begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Vakbonden AOb, CNV Onderwijs, FvOv, FNV Overheid en AVS en werkgeversorganisatie PO-Raad wisselden op 5 december hun inzetbrieven uit als start van de … Lees verder Het bericht Vakbonden en PO-Raad starten cao-onderhandelingen primair onderwijs verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

VCP symposium: het bruist van ideeën voor de toekomst van vakorganisaties

05-12-2018

De VCP keek op 29 november met een frisse blik vooruit. Tijdens het VCP-symposium Vakbond van de toekomst werd er open gesproken over de vakbond van de toekomst. Het was een bruisende bijeenkomst. Er werden frisse ideeën en initiatieven vanuit … Lees verder Het bericht VCP symposium: het bruist van ideeën voor de toekomst van vakorganisaties verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Nu al afspraken maken over de correctie van de Centrale Examens?

03-12-2018

De eindexamens van 2019 lijken nog ver weg. Toch is het belangrijk nu al afspraken te maken. Maatregelen kun je dan tijdig voorbereiden, en correctoren krijgen de ruimte hun werk goed te doen. De afgelopen jaren is op dit punt … Lees verder Het bericht Nu al afspraken maken over de correctie van de Centrale Examens? verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Jij maakt het onderwijs – Stuur je LOF-aanvraag nu in!

03-12-2018

Het LerarenOntwikkelFonds (LOF) ondersteunt en verbindt leraren met goede initiatieven om het onderwijs te verbeteren. Leraren uit het po, so, vo kunnen een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor subsidie en begeleiding. Leraren MBO kunnen Onderwijs Pionier worden. … Lees verder Het bericht Jij maakt het onderwijs – Stuur je LOF-aanvraag nu in! verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

50 praktische tips voor de medezeggenschapsraad

03-12-2018

Het project Versterking medezeggenschap biedt MR-leden op diverse manieren ondersteuning bij hun werkzaamheden. Dit boekje met nuttige, praktische tips voor het medezeggenschapswerk is er één van. Verkregen uit de dagelijkse praktijk van MR-leden en per onderwerp gerubriceerd. Een boekje voor … Lees verder Het bericht 50 praktische tips voor de medezeggenschapsraad verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.