fvov_logo

 

Hoe gaat het met de lestaakreductie en ontwikkeltijd in het vo?

15-07-2019

Ongeveer 40 procent van de bevraagde scholen in het voortgezet onderwijs heeft begin april 2019 een plan voor lestaakreductie en ontwikkeltijd gereed. Bij ongeveer de helft is het plan nog in voorbereiding en bij 7 procent van de scholen lukt … Lees verder Het bericht Hoe gaat het met de lestaakreductie en ontwikkeltijd in het vo? verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Kom naar het LOF-festival én neem een collega mee!

15-07-2019

Graag nodigen we je van harte uit voor een LOF-festival op woensdag 18 september in de Reehorst in Ede. Het festival is een ontmoetingsplaats voor vernieuwers in het onderwijs. Op het programma staan inspirerende workshops zoals Gamen met je klas, … Lees verder Het bericht Kom naar het LOF-festival én neem een collega mee! verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Meld je nu aan – Pensioenlab gaat weer van start!

15-07-2019

Aanmelden voor het PensioenLab kan weer! Wil jij de stem van je leeftijdsgenoten vertegenwoordigen in de pensioendiscussie? Wil jij je verdiepen in een pensioenonderwerp en bijdragen aan verbetering? Meld je hier aan. Aanmelden kan tot en met oktober. VCP Young … Lees verder Het bericht Meld je nu aan – Pensioenlab gaat weer van start! verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Save the Date CMHF-pensioenmiddag en meer in PensioenPost

15-07-2019

Reserveert u ook woensdagmiddag 13 november voor een CMHF-Pensioenmiddag in uw agenda!? Meer nieuws vindt in het nieuwste PensioenPost-nummer!   Het bericht Save the Date CMHF-pensioenmiddag en meer in PensioenPost verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.

Werkbeleving Nederlandse leraren in internationaal perspectief

15-07-2019

De Teaching and Learning International Survey (TALIS) is hét internationale surveyonderzoek van de OESO onder leraren en hun schoolleiders, over hun leer- en werkomstandigheden. Met deze publicatie (zie deze infographic) presenteert Talis een aantal resultaten uit deel 1 voor Nederland, … Lees verder Het bericht Werkbeleving Nederlandse leraren in internationaal perspectief verscheen eerst op Federatie van Onderwijsvakorganisaties.