PensioenPost CMHF is weer verschenen

21-03-2019

De nieuwste PensioenPost bevat de volgende items. Lees per item of open meteen de hele PensioenPost!

*zie hele PensioenPost

Lees hier de laatste tips en info! Tot vrijdag in Den Haag!

13-03-2019

Vrijdag wordt het gezellig druk op het Malieveld, met een serieuze boodschap voor het kabinet. Investeer in onderwijs! Het lerarentekort ontregelt scholen in po, vo en mbo. De werkdruk loopt overal op, ook in hogescholen en op universiteiten. Dat weten we al jaren en toch aarzelt de politiek om serieus te investeren in ondersteunend personeel, leraren en directies. Terwijl we weten dat investeren in onderwijs leerlingen en studenten helpt om hun talenten te ontdekken en goed is voor de economie. Daarom staken we onderwijsbreed.

Lees meer »

Voor leden: FvOv/ABP-informatieavonden ‘Zo zit dat met uw pensioen!’

04-03-2019

De FvOv vindt het belangrijk dat u weet wat de mogelijkheden zijn met uw ABP-pensioen. Daarom organiseren wij binnenkort weer informatiebijeenkomsten rondom het ABP-pensioen. U bent als lid van een van de FvOv-verenigingen van harte welkom bij een van de bijeenkomsten. 
Wanneer en waar?
De ABP-presentaties worden gehouden van 18.00 – 19.30 uur:
• woensdag 27 maart in Enschede;
• dinsdag 16 april in Culemborg.

Lees meer »

Pensioenactie: wat te doen op 18 maart?

04-03-2019

Een werkonderbreking van 66 seconden, een ludieke actie, meelopen in de protestmars op 18 maart. Professionals kunnen zich op allerlei manieren roeren, zegt ACP-voorman Gerrit van de Kamp in zijn hoedanigheid van actiecoördinator van de VCP. De afgelopen weken dook zijn naam diverse keren op tijdens de acties voor een beter pensioen. En het animo om mee te doen groeit. Een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag op 18 maart met een massale pensioencursus en een protestmars moet het hoogtepunt worden van de acties.

Lees meer »

Overzicht financieringsmiddelen voor professionalisering geactualiseerd

04-03-2019

Ook dit jaar zijn er weer verschillende (financiële) middelen beschikbaar voor de professionalisering van zittend onderwijspersoneel. Zowel onderwijsinstellingen als individuele docenten en onderwijsmedewerkers kunnen hier aanspraak op maken. Om iedereen in staat te stellen optimaal gebruik te maken van deze professionaliseringsmogelijkheden, biedt Voion een actueel overzicht van de beschikbare (financiële) middelen en de verschillende financieringsbronnen.

Lees meer »

Ultimatum verstreken; de acties gaan door!

04-03-2019

Het gestelde ultimatum van de AOb, FNV Onderwijs & Onderzoek en FvOv aan de Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob is verstreken zonder toezeggingen van de bewindslieden. Dat betekent dat de acties in maart en de landelijke staking op 15 maart doorgaan.
De FvOv/NVOP roept haar achterban op tot actie. Er komt 11 tot 14 maart een actieweek die 15 maart wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking in Den Haag. Investeringen zijn hard nodig om de onderwijskwaliteit te behouden en om het beroep aantrekkelijk te maken.

Lees meer »

Actienieuws – Kom naar het Malieveld!

21-02-2019

Nog 22 dagen tot aan de grote onderwijsstaking op het Malieveld. Een onderwijsbrede staking, van universiteit tot basisschool. Om zo de politiek duidelijk te maken dat er geïnvesteerd moet worden in het hele onderwijs. De salarissen moeten omhoog, de werkdruk omlaag. Hoe kom je op het Malieveld? De boekingsmodule voor trein en bus is vanaf vandaag open.

Lees meer »

Vervoer naar Malieveld 15 maart: je kan nu boeken!

21-02-2019

Vanaf nu is het mogelijk om vervoer naar de stakingsmanifestatie op het Malieveld te regelen. Het vervoer gaat per trein of bus, afhankelijk van waar je woont. Leden van AOb en FNV O&O reizen gratis, anderen betalen 16 euro. De vervoersvergoeding aan FvOv-leden kan verschillen per vereniging. Hou de berichtgeving van de NVOP via de stakingsopoep in de gaten!
Het is ook mogelijk met minimaal 40 personen een hele bus te boeken die voor jouw school of opleiding stopt. Een overzicht van de mogelijkheden om te boeken vind je op www.vervoeronderwijsstaking.nl

Lees meer »

Teken de petitie Investeer in onderwijs!

14-02-2019

FvOv, AOb en FNV zijn in de aanloop naar de landelijke onderwijs-actieweek van 11 tot en met 15 maart een petitie gestart waar iedere school of opleiding aan mee kan doen. Of je nu werkt in het onderwijs, leerling, ouder, student of sympathisant bent, teken voor een investeringsplan voor het onderwijs. De petitie zal in de actieweek aan de politiek worden aangeboden.
Op www.investeer-in-onderwijs.nl kan je meedoen per school of opleiding. Binnenkort is daar ook te zien hoeveel mensen van jouw instelling, in jouw provincie en in heel Nederland hebben getekend.

Wat de Tweede Kamer vergat mee te nemen in het pensioendebat …..

14-02-2019

De CMHF is natuurlijk teleurgesteld dat het pensioenoverleg in november vast is gelopen, of in vakbondstermen, geklapt is. We zijn en blijven van mening dat de VCP niet kon instemmen met hetgeen er op tafel lag. Wat de CMHF echter verbaast is dat de Tweede Kamer de indruk wekte dat de verschillen klein waren en dat met name de vakbonden als een rupsje-nooit-genoeg werden weggezet. Natuurlijk er lagen meerdere dossiers op tafel, naast het nieuwe stelsel, als het afschaffen van de RVU-boete en de AOW-leeftijd. Maar de suggestie dat er eigenlijk al wel overeenstemming was over een nieuw stelsel? Waarom noemde niemand het probleem waar het volgens ons op stuk is gelopen?

Download het artikel van Jacqueline van Langeraad, Pensioenwoordvoerder CMHF