Stakingsoproep voor de PO-staking op 12 december 2017

07-12-2017

De FvOv (Federatie van Onderwijsvakorganisaties), waarbij de NVOP is aangesloten, roept op tot staking op dinsdag 12 december a.s. Voor een eerlijk salaris en minder werkdruk!
De Onderwijsbonden FvOv, AOb, FNV Overheid en CNV Onderwijs roepen hun leden werkzaam in het PO op voor een staking. Deze staking wordt georganiseerd vanuit het PO-Front, waaraan ook PO in Actie, AVS en de PO-Raad deelnemen. Er zal geen centrale actie worden georganiseerd en leden van de bij de FvOv aangesloten verenigingen zoals de NVOP hoeven zich niet bij hun vereniging aan te melden als staker. Zij krijgen van hun eigen vereniging de stakingsoproep.

Lees meer »

Aanmelden voor een MR-cursus bij de FvOv/NVOP is nu mogelijk!

21-11-2017

MR-cursussen FvOv: over MR-basis / financiën / professioneel statuut. De FvOv, waar NVOP bij is aangesloten, organiseert in het dit cursusjaar een aantal MR-cursussen voor de leden van de bij de FvOv aangesloten verenigingen. Deze cursussen vinden plaats in Zeist. Je kunt je daar als NVOP-lid voor inschrijven op via dit aanmeldingsformulier. Na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging en uiterlijk een week van tevoren sturen we de adresgegevens.

Lees meer »

Sollicitanten gezocht: vacatures bij de Onderwijscoöperatie

12-11-2017

De Onderwijscoöperatie zoekt kandidaten voor: 

      • Ambassadeur Onderwijscoöperatie; 
      • Leden lerarenredactie;
      • Eindredacteur/contentspecialist Leraar24.

Kijk voor de functieomschrijvingen op de site van de Onderwijscoöperatie.

Heb je interesse in één van bovenstaande functies, je bent (of wordt) lid van de NVOP? Ga dan naar het sollicitatieformulier op de website van de Onderwijscoöperatie, vul het in en verzend het!

Lees meer »

Kabinet krijgt tot de week van 5 december: PO-Front gaat door met actievoeren

03-11-2017

Na een tegenvallend regeerakkoord zet het PO-Front de gezamenlijke acties voor meer salaris en minder werkdruk al in november en december voort. Dat is gisteravond besloten na overleg tussen de deelnemende partijen PO in actie, vakbonden FvOv/NVOP, AOb, CNV Onderwijs en FNV Overheid, Schoolleidersvereniging AVS en werkgeversorganisatie PO Raad.

Lees meer »

Onderwijsbonden: nieuwe acties onvermijdelijk

01-11-2017

Peilingen onderwijsbonden geven eenduidig beeld: leden van de onderwijsbonden willen doorgaan met acties in het primair onderwijs. Dat blijkt uit raadplegingen van de achterbannen van FvOv, CNV Onderwijs, AOb en FNV Overheid. Er moet meer geld komen voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. De bonden vormen samen met PO in actie, de PO-Raad en AVS het PO-front. Het front komt donderdagavond bij elkaar om de strategie voor de korte en lange termijn te bespreken, om zo het gezamenlijke doel te bereiken.

Lees meer »

Heb jij een idee voor beter onderwijs?

31-08-2017

Voor het nieuwe schooljaar is er voor het primair onderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs weer LOF-subsidie beschikbaar. Heb jij een goed idee voor beter onderwijs en wil je deelnemen aan het groeiende netwerk van vernieuwende leraren van het LerarenOntwikkelFonds?

Lees meer »

P’oen van de CMHF

16-12-2016

logo cmhfDe CMHF komt op voor uw pensioenbelangen. Daar zijn we druk mee, want de toekomst van het pensioenstelsel staat volop ter discussie. Waar gaat die discussie over en hoe staan wij daar als CMHF in? Lees het in het vrolijkste pensioen-magazine van Nederland: P’oen!

Actuele cao-teksten

21-07-2016

fvov_logoHier vind je de nieuwe cao-teksten 2016-2017 voor het po, vo, mbo en hbo.

 

Survivalgids voor leerlingen in de MR

28-04-2016

laksHet MR-handboek is een product van het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) en is een naslagwerk voor leerlingen die zich actief (willen) bezighouden met medezeggenschap. Ook handig voor onderwijspersoneel!

Lees meer »

NVOP-collectiviteitskorting: premie berekenen bij OHRA

01-03-2016

Wilt u, net als uw NVOP-collega’s, profiteren van de voordelen bij OHRA? Lees meer. Bereken hier direct uw premie.